[LON17]

2017 London Design Awards

spaces, objects, visual, graphic, digital & experience design, design champion, best studio & best start-up, plus over 40 specialist categories

accelerate transformation, celebrate courage, growing demand for design

Silver 

Project Overview

The house, in this project, is built on the self-owned estate located at Pingtung City, where a number of traditional arcades and houses are ubiquitous along street. The client and father live in this house, which is built based on three elements including white fa├žade, exposed concrete wall, and greenery environment, all of which have shown the lively but simple space and the concerns of new design ideas to local cityscape.

Organisation

Liang Yue architectural design

Team

Chien-Chih Lai
Chien-Hua Su

Project Brief

Different life preferences, between the client and father, are taken into consideration under which the father likes a white house, and the client wants to have his house built with exposed concrete, a modern architectural style. By daytime, the ceiling window spills the indoor space with daylight; the lattice windows isolate the daylight heat and street noise. At night, the glimmer through the windows presents the care of father for hard working son.

Project Innovation/Need

The harmonious relationship between the house and natural environment can be seen from that the permeable pavement on the garage recycles rains and keeps the indoor space at comfortable temperature. The life style of the client has made the designer focus heavily on spiritual elements so that the applications of exposed concrete have brought to the family a life style full of elegance and refiner.




This award celebrates the design process and product of planning, designing and constructing form, space and ambience that reflect functional, technical, social, and aesthetic considerations. Consideration given for material selection, technology, light and shadow.
More Details